GastenBoek

Hamburger met spek en avocadodip

Benodigdheden 250 gram pikante pepers 3 rijpe avocado’s 5 eetlepels mayonaise 4 eetlepels citroensap 2 teentjes knoflook 1 kleine ui gehakt 1 theelepel paprikapoeder cayenne peper naar smaak zout en zwart gemalen peper Bereidingswijze: Voeg alle ingrediënten samen en pureer tot ze romig zijn. Versier eventueel de dip met de groene olijven. Groeten Christiaan

Asperge gratin

Benodigdheden: Voor 4 pers 1 1/2 kg geschilde asperges 2 kg gewassen spinazie 2 1/2 dl melk 20 gram boter 40 gram bloem 100 gram geraspte Gruyere kaas 2 eidooiers nootmuskaat peper en zout Bereidingswijze: Kook de asperges. Bewaar 2 1/2 dl van het kookvocht en meng dit met de melk. Maak een roux vanVerder lezen

Lamsfilet met Grimbergen Cuvée

Benodigdheden: Voor 4 pers 600 gram lamsfilet 150 gram verse peultjes 100 gram worteltjes 100 gram lente-uitjes 2 eetlepels tomatenpuree 2 tenen geplet knoflook 4 eetlepels zonnebloemolie 1 flesje Grimbergen Cuvée (33 cl) 2 eetlepels allesbinder 2 eetlepels fijngehakte peterselie peper en zout Bereidingswijze: Snijd de lamsfilets in dunne plakken. Verhit de olie in eenVerder lezen

Kip met dragon

Benodigdheden: Voor 4 pers 1 kip in 8 stukken 250 gram sjalotten 4 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels dragonblaadjes 3 hele takjes dragon 1 dl medium dry sherry 1/8 liter room peper en zout Bereidingswijze: Pel de sjalotten en de knoflook. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip inVerder lezen