Benodigdheden: Voor 4 per
3 grote bloemige aardappelen
200 gram rundvlees
1 kleine ui
3 kleine augurken
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel olijfolie
10 basilicumblaadjes
peper en zout
grof zout
2 eetlepels (verse) mayonaise
mayonaise
1 eierdooier
200 mi arachideolie
zout
1 theelepel pikante mosterd
1/2 thelpel citroensap
Bereiding wijze:
Spoel de ongeschilde aardappelen goed af en snij in flinterdunne plakjes, Hak het vlees, de ui, de augurken. Versnipper ook de basilicumblaadjes. Meng de ingredienten nu nog niet. Bak de aardappelplakjes krokant in zuivere frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier. StrooI hier wat grof zout over. Meng het rundvlees, de kappertjes, ui, augurk, en zout, en schik op kleine borden, Sever dit met de chips en mayonaise.
Bereiding mayonaise:
Doe de dooier In een ruime kom en voeg sap en het zout toe, Roer het mengsel vervolgens beetje bij beetje de olie door.
Groeten Christiaan