Bereidingswijze: Voor 4 personen
600 gram bloemige aardappelen
80 gram gekookte ham
30 gram champignons
40 gram boter
20 gram sjalot
20 gram peterselie
20 gram grove mosterd
2 eieren
2 eierdooiers
2 eetlepels bloem broodkruim
peper en zout
Bereidingswijze:
Plet de gekookte aardappelen. Smelt één eetlepel boter in een pan en stoof er de sjalot en de gehakte champignons in. Smelt de rest van de boter en meng het samen met de gekookte ham (in blokjes gesneden), eierdooiers, mosterd, gehakte peterselie en het sjalot-/champignonmengsel onder de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met de hand een 25-tal kleine kroketten. Haal de kroketten door de bloem, de losgeklopte eieren en het oroodkruim. Laat vervolgens enkele uren rusten. Frituur de kroketten krokant op 180°C.
Groeten Christiaan