Benodigdheden: Voor 4 pers
4 grote aardappelen
270 gram volle tarwebloem
120 gram gerookte zalm in plakjes
60 gram geklaarde boter
500 ml melk
3 eieren
1 koffielepel zuiveringszout
1 citroen
gehakte peterselie
peper en zout
Bereidingswijze:
Maak het deeg door, de melk, de bloem, de eieren en het zuiveringszout te mengen. Kruid en laat dit nu enkele, uren rusten. Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen, pel en plet ze. Voeg de geplette aardappelen vervolgens toe aan het pannekoekendeeg. Giet dan voldoende deeg in een voorverwarmde pan met geklaarde boter om pannekoeken van ongeveer 0,5 cm dik te bekomen. Bak de pannekoeken aan beide zijden goudbruin. Leg de pannekoeken op een schotel en versier ze met de fijne plakjes zalm. Versier de schotel met schijfjes ‘citroen en gehakte peterselie.
Groeten Christiaan