Aardbeienroom

Benodigdheden: Voor 4 pers
750 gram aardbeien
100 gram vette plattekaas
180 gram suiker
40 gram bloemsuiker
1 pakje vanillesuiker
2 eieren
1 citroen
1/4 liter room
2 dl water

Bereidingswijze:
Maak 500 gram aardbeien schoon, laat ze uitlekken en maak er dan puree van. Meng de plattekaas met 80 gram suiker, de vanillesuiker, 2 eidooiers en het sap van de citroen. Roer alles goed door elkaar. Giet de aardbeienmoes erbij en meng dit goed. Klop het wit van de eieren tot sneeuw en schep ook dit door de moes. Klop de room met de bloemsuiker stijf en schep deze onder de moes. Plaats de schaal minstens 2 uur in de koelkast. Maak een stroop van 2 dl water en 100 gram suiker en laat afkoelen. Maak de rest van de aardbeien schoon en dompel ze in de lauwe suikerstroop. Spuit de aardbeienroom in kleine schaaltjes en garneer met de aardbeien.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten