Benodigdheden: voor 4 personen
4 appels
300 gram bloem
1 flesje Westmalle of la chouffe
een eetlepel verse gist (of droge gist)
beetje saffraan
snuifje zout
Bereidingswijze:
Neem een vierde van de hoeveelheid bier en warm dit op tot het lauw is.
Vermeng dit dan met de gist en laat de gist hierin oplossen.
Plet de safraan in het lauwe bier.
Vermeng alle ingredienten.
Schil nu de appel en verwijder het klokhuis en verdeel hem in schijfjes.
Dompel de partjes appel in het beslag en frituur ze direct in de verhitte olie (180°C).
Laat deze ongeveer vijf minuutjes bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Als je halverwege bent, probeer ze dan met een spatel ondersteboven te draaien zodat de beide kanten dezelfde kleur krijgen.
Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier. Plaats deze op een bord en verstrooi deze rijkelijk met bloemsuiker. Smakelijk.
Groeten Christiaan