Asperges met gesmolten boter (op Vlaamse wijze)

asperges-met-gesmolten-boter-op-vlaamse-wijzeBenodigdheden: voor 4 personen
2 kg asperges
20 gram zout
8 eieren
80 gr boter
Peper uit de molen
Geraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:
Gaar de asperges volgens het
basisrecept
. Kook intussen de eieren hard (8 minuten) en smelt de 80 gram boter. Pel de eieren, snijd ze middendoor en haal er de dooiers uit. Wrijf de dooiers door een zeef en vermeng de fijngewreven eierdooiers met de iets afgekoelde boter. Breng het mengsel met zout, wat peper en geraspte nootmuskaat op smaak. Hak de eiwitten zeer fijn. Haal de gare asperges uit het kooknat en laat ze uitlekken. Leg de asperges naast elkaar op een schaal en bestrijk ze met het eigeel-botermengsel. Strooi er het gehakte eiwit over en serveer. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Eén antwoord op “Asperges met gesmolten boter (op Vlaamse wijze)”

  1. victorapril 29, 2009 om 7:17 pm

    het was perfect
    bedankt

Reacties zijn gesloten.