Aspergesoep met koriander en krab

Benodigdheden: Voor 4 pers
1,5 kg Asperges
1bussel verse koriander
150 gram krabvlees
75 cl melk
50 cl room
1 koffielepel maïszetmeel
sap van 1 limoen
muskaatnoot

Bereidingswijze:
Snij de asperges in stukjes en hou de kopjes apart. Breng de melk aan de kook met 25 cl water. Kook er eerst de punten van de asperges in tot ze beetgaar zijn, schep ze eruit en laat er nadien de rest van de asperges in gaar worden met peper en muskaatnoot. Reken op ongeveer 20 minuten. Mix de bereiding en giet ze door een puntzeef. Meng de maïsbloem met enkele lepels water doe dit bij de soep en laat onder voortdurend roeren indikken op een matig vuur. Voeg er dan 2 eetlepels gehakte koriander, de aspergepunten, de room, het kabvlees en het limoensap bij. Laat dit terug opwarmen maar laat zeker niet meer koken. Werk juist voor het opdienen nog af met enkele takjes koriander.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten