Benodigdheden: voor 4 personen
1,5 kg groene asperges
150 gram krabvlees
75 cl melk
75 gram room 1 bussel verse koriander
sap van 1 limoen
1 koffielepel zetmeel
muskaatnoot
peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de asperges in stukjes en hou de kopjes apart. Breng de melk samen met 25 cl water aan de kook. Kook er dan eerst de punten van de asperges in tot deze beetgaar zijn, schep ze eruit en laat er nadien de rest van de asperges in gaar worden met peper en muskaatnoot, ongeveer 20 minuten. Mix de bereiding de geit deze daarna door een puntzeef. Meng het zetmeel met enkele lepels water. Voeg dit onder voortdurend roeren bij de soep en laat op een matig vuurtje indikken. Voeg er dan 2 eetlepels gehakte koriander de room, de aspergepunten, het krabvlees en limoensap bij. Laat opwarmen zonder te koken. Werk net voor het opdienen af met enkele takjes koriander.
Groeten Christiaan