Benodigdheden:
4 geel van ei
75 gram suiker
4 blaadjes gelatine
1/4 liter melk
1/4 liter room
1 stokje kaneel
4 eetlepels gebroken stukken speculoos
Bereidingswijze:
Breng de melk aan de kook, samen met het kaneelstokje en laat dit gedurende 10 minuten trekken. Week de blaadjes gelatine in koud water. Klop het eigeel samen met de suiker tot een bijna witte crème. Vermeng met de warme melk en roer met een lepel op een zacht vuur tot een crème. Laat deze crème zeker niet koken. Vermeng met de uitgeknepen gelatine. Klop de room op op en spatel deze voorzichtig door de bijna afgekoeld crème. Vermeng dan met de speculoos en doe de bavarois in een langwerpige vorm. Laat dit dan gedurende minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Dien eventueel op met een coulis van frambozen of aardbeien. Smakelijk
Groeten Christiaan