Benodigdheden: voor 4 personen
500 g Extra Belegen Beemster
250 g Beemster Knoflook
250 g Beemster Wasabi
diverse groenten
broccoli, bloemkool , bleekselderij,
wortel, champignons, kerstomaten
2 teentjes knoflook, gepeld
5 dl droge witte wijn
versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
1/2 eetlepel mosterd
1-2 eetlepels maïzena
grof bruinbrood, in stukken
tortillachips
Bereidingswijze:
Rasp de 3 soorten kaas. Maak de verschillende soorten groenten schoon. Kook broccoli, bloemkool, wortel en champignons 2-3 minuten en spoel er koud water over. Snijd de bleekselderij in stukken van 6 cm. Wrijf een pan met een dikke bodem in met een open-gesneden teentje knoflook. Verwarm de wijn tegen de kook aan. Voeg de kaas in gedeelten toe en blijf roeren zodat de kaas smelt. Voeg peper, nootmuskaat, mosterd en de rest van de knoflook, geperst, toe.
Bind de fondue met maïzena aangelengd met 2 eetlepels water. Serveer de warme fondue, liefst op een rechaud anders op een plank, met eromheen de verschillende groenten, het gesneden brood en de tortillachips om te dippen.
Tip:
De Beemster kaasfondue kan ook worden bereid met één soort kaas zoals Belegen Beemster of Extra Belegen Beemster. Breid de ingrediënten eens uit met blokjes ananas, partjes mandarijn, blokjes salami, reepjes gerookte kipfilet, cocktailworstjes of voorgekookte krieltjes.