Beemster kaassoep met kruiden

beemster-kaassoep-met-kruidenBenodigdheden: voor 4 personen
50 gram Overjarige Beemster
200 gram Jong Belegen Beemster
25 gram boter
500 ml melk
250 ml kippenbouillon
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 eetlepel bloem
2 eetlepels verse korianderblaadjes
2 eetlepels peterselieblaadjes
2 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
vers gemalen peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 °C. Rasp de Overjarige Beemster fijn en rasp de Jong Belegen Beemster grof. Meng de overjarige kaas met de bloem en schep 8 hoopjes kaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de hoopjes kaas in de oven in 3-5 minuten tot mooi platte wafeltjes. Laat de wafeltjes op de bakplaat afkoelen. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en courgette zachtjes 3-5 minuten. Voeg de melk en bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot hij mooi gebonden en glad is. Voeg beetje bij beetje de jongbelegen kaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de kaassoep in warme diepe borden en leg in het midden een beetje kruiden. Steek een kaaswafeltje in de kruiden. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Tip
:
Vervang de Jong Belegen Beemster eventueel door Beemster Brandnetel.

Reactie achterlaten