Belgische Suikerwafel

benodigdheden:
voor de voordeeg
400 gram bloem
30 gram suiker
35 gram gist
2.5 dl melk
1 ei

Pas toevoegen na de eerste rijs:
300 gram boter
150 gram bloem
300 gram greinsuiker
3 gram bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
kaneel
zout

Bereidingswijze:
Verwarm de melk. Maak de gist aan met een gedeelte van de lauwwarme melk. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Giet hierin de aangemaakte gist, het ei, de suiker en de resterende melk. Maak een slap deeg en laat dit rijzen tot het dubbele volume.
Na de eerste rijs:
Meng dan de 300 gram boter met een zakje vanillesuiker, 150 gram bloem, het bakpoeder, de kaneel en het zout door. Kneed dit goed door elkaar. Voeg er dan de greinsuiker en voeg toe en meng dit met de voordeeg. Maak daar na van het deeg bolletjes met een beetje bloem. Warm een wafelijzer met grove openingen op en vet het in. Bak de wafels lichtbruin. Het ijzer mag zeker niet te warm worden, daar dit anders de wafels te snel verbranden door het hoge suikergehalte.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten