Benodigdheden: Voor 4 personen
4 (kogel)biefstukken
50 gram boter
2 kleine uien in dunne ringen
1 eetlepel bloem
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel gedroogde tijm
11/2 dl witte wijn
1-2 theelepels bouillonpoeder
Peper en zout
Bereidingswijze:
Laat de biefstuk in ± 15 minuten op kamertemperatuur komen. Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de uiringen op laag vuur in 10 minuten lichtbruin.
Bestrooi de uiringen met de bloem, de poedersuiker en de tijm en bak deze nog 1 minuut zachtjes verder. Voeg de wijn en het bouillonpoeder toe en laat de uiensaus al roerend binden. Breng op smaak met zout en peper. Verdun de saus zo nodig met wat warm water. Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met peper. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 2-3 minuten per kant rondom bruin en vanbinnen rosé. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze, verpakt in aluminiumfolie, even rusten. Leg de biefstukken op 4 borden en schep de ajuinsaus erover of serveer de saus er apart bij. Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.
Groeten Christiaan