Bosduifje met kriek

Benodigdheden: Voor 4 personen
4 bosduifjes
60 gram boter
40 gram wortel
40 gram knolselder
2 uien
1 potje kersen op sap
1 flesje kriek
kruidentuiltje
appelplakjes
peper en zout

Bereidingswijze:
Snij de wortel, knolselder en de ui in heel kleine blokjes en fruit dit goudbruin in 1 eetlepel boter. Voeg er het bier, kruidentuiltje en kersensap aan toe en laat dit 15 minuten doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje uit de pan en breng de saus op smaak met peper en zout, hou deze warm. Bestrijk de duifjes met wat peper en zout en bak aan alle zijden zo snel mogelijk in de rest van de boter. Voeg 1 dl water aan toe en plaats de braadpan in een voorverwarmde oven van 160°. Begiet af en toe met het braadvocht. Als de billetjes zich los maken van de borst, zijn deze klaar. Roer de kersen door de warme saus en overgiet er de duifjes mee. Serveer dit met in boter gebakken appelplakjes en aardappelkroketjes.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten