Benodigheden: voor 4 personen
1 braadkip van ongeveer 2 kg
1 grote ui
200 g boter
nootmuskaat
kruidnagel
zout
2 tot 3 jeneverbessen
tijm en laurier
Bereidingswijze:
De ui in ringen snijden en laat deze in een stoofpan met wat boter fruiten. verdeel de braadkip in acht stukken, kruiden met peper en zout en bak aan in de boter, doe nu de stukken in de stoofpan met 2 takjes tijm, 2 kruidnagels en 2 jeneverbessen en doe daarbij Leffe Tripel tot de braadkip helemaal onder staat en laat dit dan eerst een half uur zonder deksel pruttelen en daarna nog een volledig uur met deksel. Wanneer nodig wat bier of fond blanc bijvoegen. als de stukken gaar zijn, ze warm houden, desgevallende de saus wat inkoken en de resterende boter er in blokjes doorkloppen. Smakelijk.
Tip:
Dit is zeer lekker met knolselderpuree.
Groeten Christiaan