Benodigdheden: voor 4 persoonen
40 gram stukjes ganzenlever
10 gram mirepoix
2 Knoflook
1 sjalot
1 takje groene selder
60 gram Parijse champignons
120 gram cantharellen
20 Cognac
100 ml water
1 blokje groenten bouillon
100 ml Bakboter
Bereidingswijze:
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Braad de stukjes ganzenlever aan in een kookpan en voeg er de mirepoix met de Knoflook aan toe. Voeg na enkele minuten de sjalot, selder en paddestoelen toe, laat ze enkele minuten bakken en flambeer met cognac. Vermeng het kokend water met de Groentebouillon en voeg dit samen met de Culinair aan de basis toe. Laat gedurende 20 minuten koken, mix in de keukenrobot en filter door een zeef.
Groeten Christiaan
Tip:
Serveer dit typische najaarssoepje met in de boter gebakken cantharellen en blokjes ganzenlever.