Carpaccio van zalm en courgette salade

carpaccio-van-zalm-en-courgette-saladeBenodigdheden: voor 4 personen
3 aardappelen,geschild, in luciferdunne staafjes gesneden
1 Limoen
40 ml olijfolie extra Vergine
4O0 gram Zalm, filet
grof zeezout
1 courgette , in luciferdunne staafjes
50 ml yoghurt Dressing
basilicum
1 teentje knoflook

Bereidingswijze:
Leg de aardappelstaafjes in koud water, giet ze in een zeef en laat ze uitlekken. Frituur ze op 145°C en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Meng het limoensap met de Olijfolie en het zout en breng op smaak met zwarte, vers gemalen peper. Snijd de zalmfilet in flinterdunne plakjes en verdeel over de gekoelde borden. Strooi wat zeezout over de courgettestaafjes en laat ze uitlekken. Meng ze met Yoghurtdressing, Basilicum en Knoflook. Smaak af met wat peper. Smeer de zalmplakjes in met de olijfolie-limoen en serveer met de courgettesla en aardappelstaafjes. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten