Chocolade fondue

chocolade-fondueBenodigdheden:
300 gram pure chocolade
2 deciliter room
2 eetlepels cognac
diverse fruitsoorten zoals:
aardbeien, banaan, ananas,
meloen, appel, peer, perzik
marshmallows
koekjes
lange vingers
cake

Bereidingswijze:
Breek de chocolade in stukjes en doe dit samen met de slagroom in een kleine pan.
Verwarm de chocolade op een klein vuurtje eventueel (Au-bain-marie) onder voortdurend roeren, tot alles gesmolten is. Cognac toevoegen. Chocolade overdoen in fonduepan of andere kleine vuurvaste schaal. Deze warmhouden boven een brander of theelichtje(s). Server de fondue met het fruit, de koekjes, marshmallows enzovoort. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Tip:
Het mengsel kan ook in de magnetron warm gemaakt worden. Telkens 1 minuut op vol vermogen, roeren, en herhalen totdat alles gesmolten en warm is. Snij het fruit in grootte stukken. Fruit dat verkleurt vlak voor gebruik snijden of in citroensap dopen. In plaats van cognac kan ook andere drank gebruikt worden bijvoorbeeld vieux, wiskey, rum, grand marnier. Zelf gebruik ik voor de helft van de hoeveelheid chocolade Zwitserse Toblerone.

Reactie achterlaten