Benodigdheden: voor 4 personen
500 ml melk
2 eierdooiers
70 gram chocolade
40 gram maïzena
200 gram slagroom
2 eetlepels suiker
1 eetlepel sinaasappellikeur
2 eetlepels rum
1 vanillestokje
Bereidingswijze:
Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Neem een kookpot en meng daarin de melk met de eierdooiers, suiker, maïzena en het vanillemerg en breng dit al roerend aan de kook, zet dan op een laag vuur en laat dit onder verder roeren nog ongeveer 5 minuten doorkoken. Verdeel de pudding in twee helften, breek de chocolade in stukken en laat die in de helft van de pudding smelten, roer er de sinaasappellikeur onder en laat afkoelen. Doe de rum in de ander helft van de pudding en laat deze ook afkoelen. Klop de slagroom op en meng telkens de helft onder beide crèmes. Verdeel de beide crèmes in laagjes over 4 glazen en laat afkoelen. versier met wat chocoladeschaafsel. Smakelijk.
Groeten Christiaan