Chocoladesoufflé

Benodigdheden: Voor 4 personen
150 gram bittere chocolade
1 koffielepel cacaopoeder
50 gram fijne suiker
4 eieren
2 afgestreken eetlepel bloem
kaneelpoeder
boter en suiker voor de vormpjes
poedersuiker om af te werken
4 soufflévormpjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C. Zet onderaan in de oven een diep bakblik, giet daarin ongeveer 2 cm water. Vet de soufflévormpjes goed in met boter, strooi zowel op de bodem als op de zijkanten wat suiker. Zet ze in de koelkast. Breek de chocolade in stukken. Verwarm de melk met 25 gram suiker. Doe er de chocolade bij en laat hem op een zacht vuur smelten. Doe er het cacaopoeder en eventueel een snuifje kaneel bij. Roer glad. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Strooi er de rest van de suiker bij en klop stevig op, tot de eiwitsneeuw in pieken rechtop blijft staan. Roer de eidooiers los. Doe er de gesmolten chocolade en de bloem bij. Roer superglad. Spatel dan de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel. Verdeel het over de soufflévormpjes. Zet ze in het warmwaterbad in de oven. Bak 30 minuten, of tot de soufflés mooi gerezen zijn maar binnenin nog wat smeuïg. Werk af met poedersuiker.
Groeten Christiaan

Tip:
Serveer deze soufflé zodra hij uit de oven komt, anders zakt hij in …

Reactie achterlaten