Creme Caramel met Eau de Vie

Benodigdheden: voor 6 pers
1 I Crème Caramel
Crumble:
125 gram bloem
125 gram boter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
100 gram amandelpoeder
8 gram oploskoffie opgelost in 20 gram water
2 eetlepels yoghurtpoeder

250 ml suikerstroop
100 ml water
20 ml Eau-de-Vie Framboise
9 gram gelatine
25 kleine frambozen

Bereidingswijze:
Doe voor de crumble alle ingrediënten in een bekken en vermeng alles losjes met de hand. Ga nu te werk zoals bij een kruimeldeeg. Wrijf het deeg voorzichtig tussen de handen zodat kruimels ontstaan. Laat 2 uur rusten op keukentemperatuur en bak vervolgens 15 minuten af in een oven van 160°C. Verwarm de suikerstroop met water. Doe de geweekte gelatine en de likeur erbij. Verdeel in glaasjes. Verdeel de framboosjes in de glaasjes en plaats in de koeling. Verwarm de Crème Caramel tot het kookpunt en verdeel deze op de gelei. Schik de crumble op de crème. Serveer met enkele cassis op een spies.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten