Eenvoudige Banketbakkersroom

Benodigdheden :
1/2 liter melk
2 eierdooiers 80 gr suiker
15 gr vanillesuiker
50 gr bloem

Werkwijze:
Breng de melk aan de kook
Klop het eigeel de suiker en de vanillesuiker flink op tot een ruban.
Voeg de bloem toe en meng deze goed.
Giet daarna geleidelijk de kokende melk op de ruban terwijl men flink roert met een garde. (afbeelding)
Giet alles terug in de kookpan en plaats deze terug op het vuur.
Laat de massa binden onder voortdurend roeren met de garde.
Neen de pan daarna van het vuur, en laat deze afkoelen, roer regelmatig.

Groeten Christiaan

Eén antwoord op “Eenvoudige Banketbakkersroom”

  1. Magda Wuytackoktober 29, 2009 om 4:19 pm

    Inderdaad eenvoudig, maar wel lekker. Ik heb het gebruikt voor een taart van brokkeldeeg met woudvruchten.

Reacties zijn gesloten.