Fazant met boschampignons met lichte grandveneursaus

fazant-met-boschampignonsBenodigdheden: voor 4 personen
200 ml water
1 blokje kippenbouillon
1 fazant
1 sjalot , fijngesneden
20 gram bakboter 
20 gram buikspek
20 gram jeneverbessen
200 ml Garde d’Or Poivradesaus (knorr)
2 gram aalbessengelei
40 ml room
200 gram Boschampignons
1 teentje knoflook

Bereidingswijze:
Breng het water aan de kook en los er de Kippenbouillon al roerend in op. Gaar de fazanten in een vacuümzak met de Kippenbouillon op 60°C gedurende 2 uur.
Fruit de sjalot aan in de Solo met het in reepjes gesneden spek en de jeneverbessen. Blus dit met de gezeefde Kippenbouillon.
Laat rustig koken en voeg dan de Poivrade toe.
Werk af met aalbessengelei en Culinair. Kleur de boschampignons kort en krachtig aan. Breng op smaak met de Knoflook en voeg de Gefruite Ui en Spek op het einde toe. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten