Benodigdheden: voor 4 personen
4 fazanten filets
400 g spruitjes
4 mooie aardappelen
4 stronkjes witloof
boter
peper en zout
nootmuskaat
Bereidingswijze:
Verwijder de buitenste bladeren van het witloof. Leg de stronkjes naast elkaar in een pot. Giet wat water in de pot tot de stronkjes voor iets minder dan de helft onder staan. Leg er enkele klontjes boter op. Zet het deksel op de pot en laat hem 20 minuten op een zacht vuurtje garen. Draai de stronkjes dan voorzichtig om en laat ze nog 20 minuten onder deksel verder garen. Verwijder het deksel van de pot, zet het vuur hoger en laat alle vocht verdampen tot het witloof aan alle kanten een licht bruine kleur krijgt. Houd ze warm. Kook ondertussen de aardappelen en de spruitjes gaar. Bewaar een vijftal spruitjes. Prak de aardappelen en de spruitjes tot een stamppot. Voeg er tijdens het prakken, peper, nootmuskaat en boter aan toe. Bak de fazanten filets mooi rosé in de boter en kruid ze met peper.blus de pan met een beetje water en mix dan de 5 spruitjes samen met wat braadvocht tot een groene saus. Serveer deze met de groenten en de saus. Smakelijk.
Groeten Christiaan