Flan Hartje met Gruyere

Benodigdheden: voor 4 pers
30 g kleine blokjes spek
150 g geraspte Gruyère
2 gesnipperde sjalotten
75 gram boter
2 dl volle room
1 dl room
3 eieren
zout en peper

Bereidingswijze:
Fruit de sjalotten in de boter, voeg dan het spek bij, en laat onder gesloten kom op een zacht vuur nu wat verder garen. Meng de eieren en room. Boter nu de hart-vormige bakvormen in. Doe op de bodem van elke vorm, een deel van het spek en ui mengsel, de kaas, zout en peper. Voeg er dan de eieren gemengd met room aan toe. plaats nu voor 50 minuten in de voorverwarmde oven op 120 graden. Kijk na of bereiding klaar is door er in het midden met een punt van een mes in te prikken. Haal uit de oven, en wacht 1 minuut alvorens deze uit de vorm te verwijderen. Serveer dit met een groene salade. Smakelijk

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten