Benodigdheden: voor 4 personen
4 St Jakobsschelpen die uw visboer reeds heeft schoongemaakt
60 gr Sbrinz Zwitserland
1 soeplepel boter
0,5 l room
1 blokje kippenbouillon
zout en peper
klassiek pannenkoekenbeslag, lichtjes gezouten en met 1 koffielepel fijngehakte verse dragon.
Bereidingswijze:
Bak 4 pannenkoeken van het beslag en hou ze warm in de oven.Sauteer de Sint-Jakobsschelpen 1 min. langs beide kanten in de boter. Laat ze even uitzweten.Ondertussen de saus bereiden:in de braadpan de room indikken met het halve blokje bouillon, zout en peper tot u een homogene saus krijgt. Strooi er de geraspte Sbrinz bij. Versier elke pannenkoek met de Sint-Jakobsschelpen en een tot twee soeplepels saus. Plooi de pannenkoeken dicht en leg ze in een lichtjes beboterde ovenschaal. Schenk de rest van de saus over de pannenkoeken en schuif de schotel in de zeer hete oven om het geheel terug op te warmen. Smakelijk!
Groeten Christiaan