Fondue van Neuchâtel

Benodigdheden: voor 4 personen
1 teentje knoflook in tweeën gesneden
600 g geraspte Gruyère
200 g geraspte Emmentaler
4 koffielepels maïszetmeel
3,5 dl droge witte wijn
1 koffielepel vers citroensap
1 klein glas kirsch
versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:
Strijk de fonduekom in met het doorgesneden teentje knoflook. Meng dan de Gruyère, Emmental en het maïszetmeel in fonduekom, voeg er de witte wijn en citroensap aan toe en breng onder non-stop roeren aan de kook tot de kaas helemaal is gesmolten. Voeg er dan de kirsch bij, en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Server dit dan onmiddellijk. Plaats de fonduekom op de brander en stel deze in op een middelmatige warmte. vraag aan de genodigden om met hun stukje brood in de fondue te roeren. Smakelijk.

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten