Gebakken ananas met rumsaus

gebakken-ananas-met-rumsaus2Benodigdheden: voor 4 personen
1 verse ananas
het sap van 2 sinaasappelen
2 koffielepel vloeibare honing
1 eetlepel rum (of Grand Marnier)
2 eetlepels boter
citroenmelisse
vanilleroomijs
bloemsuiker
instantsausbinder (facultatief)

Bereidingswijze:
Schil de ananas en snij in schijven van 1 cm dik. Verwijder de harde kern uit elke schijf.
Smelt de boter in een pan en bak daarin lichtjes de ananasschijven. Voeg de honing toe en laat volledig uitsmelten in de pan zodat de ananasschijven lichtjes bruin kleuren (let op voor aanbakken). Giet er het sinaasappelsap en de rum bij en laat de saus wat inkoken. Haal de ananasschijven uit de pan en bind de saus indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder. Giet een spiegeltje lauwwarme saus op een bord. Leg een schijf ananas in het midden. Schep daarop een bolletje vanilleroomijs en versier met een blaadje citroenmelisse. Bestrooi het bord met wat bloemsuiker. Smakelijk.
Groeten Christiaan

Tip
U kan de ananas en de saus al vooraf klaarmaken: enkel even opwarmen in de microgolfoven, net voor u het opdient.
Om dit nagerecht alcoholvrij te maken laat u gewoon de rum weg uit de saus.

Eén antwoord op “Gebakken ananas met rumsaus”

  1. Anita Beeckmanjuni 24, 2009 om 11:35 pm

    Ziet er lekker uit, heb binnen twee weken een dineetje en had nog geen nagerecht.
    Dank u ga ik zeker proberen.
    Groetjes Anita

Reacties zijn gesloten.