Benodigdheden: voor 4 personen
350 gram verse eendenlever in 4 plakken
2 dl gevogeltefond
2 dl banyuls
4 tonkabonen of 1 vanillestokje
1 eetlepel griessuiker
100 g broccoliroosjes
100 gram bloemkoolroosjes
1 wortel in brunoises
6 eetlepels erwtjes
Peper en zout
Boter
fleur de sel
Roze peper
Bereidingswijze:
Blancheer de groenten in gezouten kokend water en koel ze af onder koud stromend water. Bak de eendenlever in een droge pan gedurende 2 min. aan beide kanten en breng op smaak met peper en fleur de sel. Neem de lever uit de pan en laat de suiker karameliseren. Blus dit nu met de banyuls en de fond. Voeg er de tonkabonen (de vanille) aan toe en laat tot de helft inkoken. Haal de tonkabonen uit de saus, en voeg de groenten en de roze peper bij, kruid nu verder bij naar smaak met peper en zout. Serveer de eendenlever met de groenten en de saus.
Groeten Christiaan