Gebakken reefilet met mousse van zoete aardappelen

reefilet met mousse van zoete aardappelenBenodigdheden: voor 4 personen
1,5 dl porto
2 eetlepel verpulverd zoethout
500 gram geschilde zoete aardappelen
melk
bakboter
4 mini witloof stronkjes
800 gram reebokfilet
1 eetlepel olijfolie
2,5 dl wildbouillon
peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de porto met het zoethout op, laat een halfuurtje trekken en laat afkoelen. Kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water. Maak er een gladde puree van met melk en boter, en controleer of het goed gekruid is. Halveer de witlofstronkjes en verwijder de kern. Bak het witlof op een matig vuur in wat bakboter. Breng op smaak met zout en peper. Snij de filet in 12 gelijke delen en sla de biefstukjes licht plat. Verhit de olie en wat Solo in een pan, bak de reebokfilet op een hoog vuur aan, kruid met zout en peper. Haal het vlees uit de pan, voeg de porto en de wildbouillon toe, laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Zeef door en breng op smaak met zout en peper. Serveer de biefstukjes op warme borden, schik het witloof en de puree erlangs en lepel wat saus over het vlees.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten