Benodigdheden: Voor 4 pers
4 gefileerde rode ponen met vel
300 g ram aardappelen
300 gram kippenbouillon
1 sjalot
1 wortel
1 peterseliewortel
1 aardpeer
1 schorseneer
8 zilveruitjes
peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Afgieten en bouillon sparen. Pureer de aardappelen en werk op met het kookvocht tot een lopende massa. Werk af met de fijngesnipperde sjalot. Schil de uitjes en snij 1 uitje in vier, laat koken tot het gaar is en besprenkel met olie. Stoof de overige uitjes aan in boter op een laag vuur. Voeg peper, zout en suiker toe en laat verder gaar stoven onder deksel. Schil en was de verschillende groenten. Snij fijne plakjes van de groenten en frituur op 150 graden tot ze goudbruin en krokant zijn, Werk af met grof zout. Bak de rode poon filets aan in een hete pan, gekruid met peper en zout.
Groeten Christiaan