Gebraden fazant met suikerij en Dobbel Palm

Benodigdheden: voor 4 personen
1 wilde fazant
150 gram boter
600 gram aardappelen brunoise
250 gram Breydelham
½ l bruine fond
2 harten van suikerij
1 Dobbel Palm
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten
peper en zout

Bereidingswijze:
Braad de panklare wilde fazanten aan in ruim boter en laat ze in de oven 45 minuten verder braden. Regelmatig overgieten met jus. Snijd de Breydelham in blokjes en warm ze licht op. Bak de aardappeltjes. Was de suikerijharten en haal de bladeren uiteen. Laten uitlekken en in twee verdelen. Eén deel afwerken met fruitige olijfolie, peper en zout. Andere deel kruiden en kort bakken. Braadjus van fazant zeven en bewaren. Braadpan bestrooien met sjalotten en even laten stoven en dan afblussen met Palm, dit laten inkoken en dan de bruine fond toevoegen opnieuw laten inkoken. De saus afwerken door met de braadjus te blussen met ingekookte fond. Ontbeen de fazanten door de billen en borsten van het karkas te halen. Versnijd de borsten, ontbeen het dik stuk van de bil en verwijder het stuk aan de poot. Dresseren op bord.

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten