Gehaktbrood

Benodigdheden: voor 4 personen
1 kg varkensgehakt
2 eieren
120 gr paneermeel
bakboter
peper, zout

Bereidingswijze:
Zet de oven aan op 160 graden. Doe het gehakt, eieren en 100 gram paneermeel in een kom en meng dit alles goed, afkruiden met peper en zout. Vorm het broodje mooi en strooi de rest van het paneermeel langs de buiten kant. Smelt de boter en bak het gehaktbrood aan in een pan tot het een bruin korstje heeft en plaats het dan gedurende 40-50 min in de oven op 160 graden. Haal dan het broodje uit te pan en blus met een beetje water, laat even inkoken en dik dan de saus op. Smakelijk.

Tip:
Voor een fijner gehaktbrood, bijvoorbeeld voor koud beleg, gebruik je best een mixer.
Laat het vleesbrood eerst afkoelen als je het als beleg wenst te gebruiken.

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten