Gemarineerd Varkensgebraad

gemarineerd-varkensgebraadBenodigdheden: voor 4 personen:
1 kg varkensgebraad
bakboter 
1 bouillonblokje 
peper en zout

Voor de marinade: 
250 cl wijn (rood of wit)
1 dl azijn
5 cl olijfolie
4 kruidnagels
4 blaadjes laurier
4 takjes tijm
2 teentjes look
1 ui
1 wortel
enkele stengels witte selder
peperbolletjes

Bereidingswijze:
Snijd de look, ui, wortel en seldertakken in stukken en maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Kruid het gebraad met peper en zout en leg het in de marinade. Plaats alles tot vijf dagen in de koelkast, maar draai het vlees regelmatig om zodat alle kanten gelijkmatig gemarineerd worden. Haal het gebraad uit de marinade en plaats het op een braadslee. Doe er wat groenten uit de marinade op en giet er wat gesmolten boter over. Plaats het vlees gedurende ongeveer 60 minuten in de oven aan 140°C zodat het vlees mooi doorbakken is. Haal het gebraad uit de braadslee en zet de braadslee op het vuur. Doe er een kwart liter marinade bij, een kwart liter water met het bouillonblokje en laat alles koken. Zeef de saus en bind ze met een roux.
Snijd het gebraad in fijne plakjes en doe er de saus over. Smakelijk.
Tip:
Dit gerecht is heerlijk met knolselderpuree.
Varkensgebraad dat je op deze wijze klaarmaakt, lijkt dan wel everzwijn!
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten