Benodigdheden: voor 4 pers
1 kip
2 stengels van selder
2 wit van prei
3 wortels
8 vastkokende aardappels
2 dl room
80 gram boter
1 bouillon blokje (kip)
2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, een halve ui bestoken met kruidnagel
peper en zout
Versgepakte peterselie
Bereidingswijze:
Snij de groeten in julienne en de aardappels in stukken. Laat de boter in een kom smelten en stoof daar de groeten in, voeg er dan de kip in stukken gesneden bij en laat deze even mee stoven. Voeg er de kruiden bij en overgiet dit dan met water en voeg het bouillon blokje bij. Laat dit ongeveer 25 minuten op een zacht vuurtje sudderen tot de kip gaar is. Haal er dan de kip er uit en verwijder het vel. verwijder ook de tijm, laurieren en de halve ui. Doe de kip terug in de kom. Voeg voor het opdienen er de room bij en laat nog eventjes opwarmen (niet meer koken) Neem de kom van het vuur en schik alles in diepe borden. Bestrooi met peterselie
Groeten Christiaan