Benodigdheden: voor 4 personen
4 Tommes Vaudoises,
2 eieren
paneermeel
boter
peper en zout
Bereidingwijze:
Drenk de tommes in het eigeel, en rol ze in paneermeel. Het voordeel van eigeel is dat uw tommes een mooie gouden kleur krijgen. Smelt een nootje boter in een braadpan. Wanneer de boter sist, legt u de tommes zachtjes in de pan, en laat u ze anderhalve minuut aan elke kant bruin worden. Doe er wat peper en zout op, en geniet ervan. Wat hoort erbij? Dit recept uit Franstalig Zwitserland wordt traditiegetrouw opgediend met een seizoenslaatjes, noten en fijne sneetjes gegrilde “baguette”.
Groeten Christiaan
Tip:
Tomme Vaudoise kan ook gegrild worden zonder paneermeel of ei, in een braadpan of op de barbecue. Wrijf in dit geval wat olie aan beide kanten van elke kaas, breng op smaak met specerijen naar keuze, reduceer de hitte met de helft en draai de tommes voorzichtig in de pan om zonder deze te laten zwellen.