Geroerbakt vlees met groenten

Benodigdheden: Voor 4 pers
500 gram varkenslapjes
400 gram snijbiet
100 gram gedroogde abrikozen
100 ml bouillon
2 cm gember
3 lente uitjes
1 teentje knoflook
1 citroen
3 eetlepels sojasaus
┬Ż koffielepel chilipoeder
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide fijn. Snijd de gereinigde lente-uien in ringetjes. Reinig de snijbiet, verwijder daarbij de harde stelen en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Snijd de gedroogde abrikozen in fijne reepjes. Spoel de citroen onder heet water en rasp de helft van de schil. Warm de wok en bak er de reepjes vlees in twee keer al roerend in bruin en haal ze er dan uit. Doe de qermber, lente-uien, knoflook, snijbiet en abrikozen in de wok en laat al roerend stoven. Zet het vuur lager als de snijbiet geslonken is. Voeg het vlees, de bouillon, sojasaus en chilipoeder toe en laat met gesloten deksel ca. 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten