Gevuld Brussels witloof

Benodigdheden: Voor 4 personen
8 stronkjes witloof
250 gram kalfsgehakt
1 eierdooier
2 eetlepels melk
2 eetlepels bakboter
broodkruim van 2 sneden brood
nootmuskaat
peper en zout
keukentouw

Voor de saus:
1 eetlepel bakboter
1 eetlepel bloem
50 gram geraspte Gruyère
¼ melk
peper en zout

Bereidingswijze:
Kies stevige stronkjes witloof. Was ze zorgvuldig en laat ze uitlekken. Doe er voorzichtig de binnenste bladeren uit. BereidBereid het gehakt. Laat het broodkruim even weken in melk. Knijp het uit en meng het met de eierdooier onder het gehakt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vul het witloof op met het gehakt en bind met keukentouw samen. Doe in een ruime kookpan wat Solo en schik het witloof erin. Kruid met peper en zout. Dek de kookpan af en laat 3/4 uur stoven. Maak een bechamelsaus. Doe 1 eetlepel Solo in een pan. Laat smelten en roer er een eetlepel bloem in. Giet er al roerende 1/4l melk bij. Laat koken en blijf voortdurend roeren. Kruid met peper en zout. Zorg dat de saus goed gebonden is zonder te dik te zijn. Roer er op het einde nog 50 gram geraspte Gruyere bij en Serveer 2 gevulde witloofstronkjes per persoon. Nappeer met wat bechamelsaus.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten