Benodigdheden: voor 4 pers
4 appelen (eender welke eetappel),
30 gram boter,
2 eetlepels pijnboompitten of amandelschilfers
4 eetlepels verkruimelde speculoos,
4 eetlepels rode bessen gelei.
Droge witte wijn
Bereidingswijze:
Verwijder het klokhuis van de appelen met een appelboor. Vul de opening met verkruimelde speculoos. Verdeel de boter en de pijnboompitjes op de appelen en verpak ze in een vel aluminiumfolie. Giet 1 eetlepel droge witte wijn in de pakjes voor ze geheel te sluiten. Gaar in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 20 à 30 minuten (naargelang de appelsoort). Open de pakjes en verdeel de rode bessen gelei op de appelen. Smakelijk
Tip:
Je kan ook de speculoos vervangen door donkere kandijsuiker.
Eventueel kan u dit ook opdienen met wat vanille-ijs.
Groeten Christiaan