Gevulde groene kool met jonge worteltjes

Benodigdheden: voor 4 pers
600 gram jonge worteltjes fijn
100 gram brunoise mix
400 gram kalfsgehakt
40 gram boter
8 mooie bladeren van groene kool
2 sneden gerookte ham
2 eieren
1 dl vleesbouillon
1/2 dl room
1/2dl water
2 eetlepels suiker
1 eetlepel peterselie
muskaatnoot
peper en zout

Bereidingswijze:

Snij de ham in kleine blokjes en meng dit met het kalfsgehakt, de brunoise Mix, de peterselie, de eieren en de room. Kruiden met peper en muskaatnoot. Blancheer de koolblaaren en leg deze nadien open op een vochtige handdoek, verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en leg op elk koolblad een bolletje gehakt. De 4 hoeken van het koolblad samenvouwen, de handdoek sluiten en lichtjes aandraaien; daarna de handdoek verwijderen. De gevulde koolbladen met de toegedraaide kant naar beneden schikken op een beboterde ovenschotel. De vleesbouillon toevoegen en 1/2 uur in een voorverwarmde oven van 160° plaatsen. Regelmatig overgieten met de bouillon. Suiker, water en boter in een kookpot doen en verwarmen tot de boter gesmolten is. De wortelen toevoegen, kruiden met peper en zout en laten stoven tot het kookvocht verdampt is en de wortelen geglaceerd zijn. De kooltjes uit de oven halen, ze op het midden van het bord schikken en overgieten met braadjus. De jonge worteltjes rond de kooltjes schikken. Serveren met aardappelpuree of kroketjes.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten