Benodigdheden: Voor 4 pers
400 gram gerookt spek
400 gram gemengde salade
4 tomaten
1 bakje champignons
3 eetlepels graanmosterd
2 dl room
peterselie
peper
Bereidingswijze:
Snij de champignons in vier. Verhit een pan en bak eerst het fijngesneden spek goudbruin. Haal het spek uit de pan en bak vervolgens de champignons in het vet van het spek. Voeg het spek en de mosterd toe en zorg dat de champignons en het spek mooi verpakt zitten in een laagje mosterd. Voeg daarna de room toe, laat het mengsel enkele ogenblikken koken en werk af met peper. Verdeel de sla op het bord, snij de tomaat in schijfjes en verdeel ze over de sla. Giet nu de hete saus over de sla en werk af met peterselie. Serveer deze salade met een snee volkorenbrood.
Groeten Christiaan
Tip:
Een pittige salade die ik heel lekker vind, zowel warm als koud.