Benodigdheden: Voor 4 pers
8 hamburgers van kip per persoon
1 krop sla
6 tomaten
2 bakjes veldsla
1 pakje preischeuten
2 eetlepels mayonaise met citroen
3 eetlepels verse fijngehakte peterselie
3 eetlepel verse fijngehakte bieslook
100 gram bakboter
1 flesje vinaigrette
Bereidingswijze:
Reinig de sla grondig. Gooi ze in een slakom. Spoel ook de veldsla grondig schoon onder koud stromend water en verwijder de nog aanwezige worteltjes aan de voetjes. Meng de veldsla onder de gewone en bestrooi met de peterselie en het bieslook. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes die je eveneens onder de sla mengt. Giet de helft van het flesje vinaigrette in een kommetje. Voeg er de mayonaise op basis van citroen bij en meng dit goed tot je een gladde massa krijgt. Druppel dit mengsel over de sla met tomaten terwijl je die voorzichtig omroert. Smelt de boter in een braadpan. Wanneer deze bruin begint te worden, leg je er de kippenburgers in. Laat ze aan beide kanten bakken en draai dan het vuur lager. Laat ze een vijftal minuten bakken terwijl je ze regelmatig omkeert. Leg de kippenburgers midden op de borden en verdeel er de bereide salade rond.
Groeten Christiaan