Benodigdheden: Voor 4 pers
4 hamburgers van kip
1 krop sla
1/2 bakje veldsla
5 tomaten
een handvol preischeuten
4 eetlepels mayonaise (op basis van citroen)
1 flesje vinaigrette
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
1 eetlepel verse fijngehakte bieslook
50 gram bakboter
Bereidingswijze:
Reinig de sla grondig. Gooi ze In een slakom en spoel ook de veldsla grondig schoon onder koud stromend water en verwijder de nog aanwezige worteltjes aan de voetjes. Meng de veldsla onder de gewone en bestrooi met de peterselie en het bieslook. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze In kleine blokjes die Je eveneens onder de sla mengt. Giet een kwart van een flesje vinaigrette zonder olie In een kommetje Voeg er de twee eetlepels magere mayonaise op basis van citroen bij en meng goed tot Je een gladde massa krijgt. Druppel dit mengsel over de sla met tomaatjes terwijl je die voorzichtig omroert. Smelt de boter In een braadpan Wanneer die bruin begint te worden, leg je er de kippen burgers in. Laat ze bakken aan belde kanten en draai het vuur lager. Laat ze nog een vijftal minuten bakken terwijl je ze regelmatig omkeert. Leg de kippen burgers midden op de borden en verdeel er de bereide salade rond.
Groeten Christiaan