Hertenbiefstuk met appel en rozijnen

Hertenbiefstuk met appel en rozijnenBenodigdheden: voor 4 personen
4 hertenbiefstukken van 175 gram
2 Granny Smith appels
50 gram rozijnen,
8 cl malt whisky,
½ l appelsap
50 gram koude boter
snufje kaneel
zout, en peper

Bereidingswijze:
Laat de rozijnen minimaal 12 uur opzwellen in de whisky. Breng de appelsap aan de kook en laat deze op een laag pitje tot de helft inkoken. Zet een grillpan op het vuur en laat deze heel heet worden. Zout en peper de biefstukken en schroei deze aan beide kanten dicht, ongeveer een minuut aan elke kant. Let op dat er een mooi ruitpatroon op het vlees ontstaat. Zet de biefstukken warm weg (oven 150ºC, ca. 15 minuten) om door te garen. Gril in dezelfde pan ook de plakken appel. Bewaar ook deze warm, b.v. in aluminiumfolie. Neem de ingekookte appelsap van het vuur en klop er klontjes koude boter doorheen. Blijf kloppen tot de boter helemaal is opgenomen. Op smaak brengen met peper, zout en kaneel. Voeg de gewelde rozijnen toe.
Groeten Christiaan

Serveertip:
Leg op elk bord 2 plakken appel. Snijd de biefstukken in dikke plakken en drapeer deze over de appels. Schep de saus er over- en omheen. Lekker met zelf gemaakte frieten en een salade met o.m. fijngesneden witte kool.