Kaasfondue half om half

Benodigdheden: voor 4 pers
400 g Gruyere
400 g Vacherin Fribourgeois
4 dl droge witte wijn,
20 gram maïzena,
een glas kirsch,
citroensap,
niet te vers stokbrood (ong..200 g/persoon),
peper en nootmuskaat.

Bereiding :
Wrijf de caquelon in met een teentje knoflook. Verwarm de witte wijn en doe er 400 g geraspte Gruyère in, de bloem of maïzena, 1 likeurglas kirsch en 1 koffielepel vers citroensap. Als de fondue begint te koken, voeg je er de 400 g Vacherin Fribourgeois bij en laat die op een laag vuurtje zachtjes smelten. Kruid met peper en nootmuskaat. Zet de fondue op tafel op een komfoortje, op een klein vlammetje, want de half om half fondue mag niet koken. De tafelgenoten dopen hun broodblokje met een lange vork in de kaas. Om de fondue tot het eind smeuïg te houden, moet er telkens goed geroerd worden. Smakelijk.

Groeten Christiaan

Reactie achterlaten