Kaaskroketten met vlaskaas

Benodigdheden: Voor 4 pers
50 gram boter
55 gram bloem
125 gram vlaskaas
3 dl melk
2 eieren
paneermeel
peper en zout
Bereidingswijze:
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat het mengsel gedurende 1 minuut garen. Voeg al roerend de melk toe en laat het geheel tot een gladde saus binden. Voeg de kaas toe en laat die in de saus smelten. Scheid het eigeel nu van het eiwit. Klop de dooiers los. Haal het mengsel van het vuur en voeg de losgeklopte dooiers snel door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat ze in een diep bord in de koelkast opstijven. Maak 2 lepels nat en vorm hiermee 8 kroketten. Rol deze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel en laat de kroketten in de koelkast afkoelen. Verhit de frituurolie tot 180°C en bak 2 kroketten tegelijk bruin. Laat de kroketten vóór het opdienen eerst enkele ogenblikken uitlekken op keukenpapier.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten