Kaaskroketten

Benodigdheden: Voor 4 personen

200 gram gemalen kaas
½ l melk
175 gram bloem
100 gram boter
3 eieren
paneermeel
nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze:
Splits de eieren. 
 Laat in een pan met dikke bodem de boter smelten (niet kleuren). Strooi er 150 gram bloem bij en roer dit mooi glad. Laat de roux eventjes ‘opdrogen’ op het vuur. Leng dan in een straaltje aan met de lauwe melk. Roer voortdurend en blijf roeren tot de saus borrelend kookt. 
Doe de pan van het vuur, en voeg er een na een de eierdooiers bij. Roer telkens goed glad. Kruid met peper en zout. Zet weer op het vuur tot de eerste luchtbellen verschijnen. Neem de pan dan meteen van het vuur. 
Voeg er nu de gemalen kaas aan toe en roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid naar smaak bij met nootmuskaat. 
Leg een vel bakpapier of aluminium folie op een bakplaat. Strijk het kaasmengsel duimdik uit op het bakpapier of folie en laat dit volledig afkoelen. 
 Snij de koek met een scherp mes in stukken van 3 x 5 cm. 
Klop de eiwitten lichtjes op en wentel de kroketten eerst in bloem, daarna in eiwit en tenslotte in het paneermeel. Laat dit nu nog minstens 1 u opstijven in de koelkast. Bak de kaaskroketten in hete frituurolie (160° C) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapieren server dit eventueel met wat gemalen kaas er over.
Groeten Christiaan

Reactie achterlaten