Benodigdheden: voor 4 personen
300g bloem,
50g gesmolten boter
2 eieren
6 tot 8 eetlepels lauw water
1 koffielepel zout.
Voor de vulling:
200g geraspte Gruyère Zwitserland,
2 geklopte eieren,
30g gesmolten boter,
1 dl room
Bereidingswijze :
Zeef de bloem in een kom. Vermeng de bloem met de boter, de eieren, het water en het zout tot een elastisch deeg. Kneed het deeg 10 tot 15 minuten zonder bloem toe te voegen tot het gemakkelijk van de handen loslaat en luchtbellen vormt als men het snijdt. Laat het deeg afgedekt gedurende een 1/2 uur rusten. Rol het vervolgens héél fijn uit op een met bloem bestrooide theedoek. Maak een vulling van de Gruyère SWITZERLAND, de geklopte eieren, de gesmolten boter en de room en strijk deze over het deeg uit. Rol het deeg op en leg de rol op een geboterde bakplaat. Bak de strudel 50 tot 60 minuten in een matig warme oven en bestrijk hem tijdens het bakken regelmatig met gesmolten boter of room. Smakelijk.
Groeten Christiaan