Benodigdheden: voor 4 personen
4 dike moten kabeljauw
2dl Hoegaarden Wit of Stella Artois
4 fijngehakte sjalotten
1 half bosje fijn gehakte peterselie
120g boter
bieslook
tijm en laurier
citroen
peper en zout.
Bereidingswijze:
De moten lichtjes zouten en inpeperen en op een laag gehakte sjalot en peterselie in een stevig beboterde vuurvaste schaal overbrengen.Op elke moot een takje tijm,een half blad laurier,wat bieslook en een schijfje van een citroen die voorafgaandelijk geschild werd tot op het vruchtvlees.Schenk er nu zoveel bier over tot alles nipt onder staat en laat dan in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 15 minuten smoren. Hou dan de moten warm en kook het smoorvocht in tot de helft. Doe er dan de resterende boter in klontjes in. De saus over de moten naperen. Bestrooi nog met versgehakte peterselie. Dien dit op met vastkokende aardappelen. Smakelijk.
Groeten Christiaan.